Ideaal voor woningen of flats waar het moeilijk is om een ​​droger naar buiten te ventileren, de condensdroger biedt een veelzijdig antwoord op het snel drogen van uw kleding, zolang u zich bewust bent van bepaalde verschillen met de conventionele drogers. Wat is een condensdroger precies?  Dit artikel geeft u een overzicht van hoe uw condensdroger werkt en belicht een paar veelgestelde vragen en hun oplossingen.

Kooptip: AEG condensdrogers tijdelijk in prijs verlaagd!

Hoe Werkt Een Condensdroger Dan Precies?

De condensdroger verwijdert de vochtigheid door twee afzonderlijke luchtstromen te gebruiken. Lucht circuleert opnieuw in de machine en wordt verwarmd. Vervolgens wordt het door de vochtige kleding geleid waar het vocht opneemt.

Vochtige lucht wordt in één richting door de condensor geleid, terwijl de ruimtelucht in de andere richting door de condensor wordt geleid. Hierdoor wordt het vocht in de lucht gecondenseerd in water dat vervolgens naar het waterreservoir of via de slang wordt gepompt.

Werkt De Condensdroger Goed Met Een Hoge Luchtvochtigheid

In het ideale geval past u een condensdroger in een goed geventileerde ruimte waarin een deel van de warme lucht kan ontsnappen. De warme droge lucht die uit de droger komt, kan de kamertemperatuur verhogen en luchtvochtigheid op een koud oppervlak zoals een muur of raam condenseren. Dit kan een probleem veroorzaken als de ruimte klein of vochtig is of ventilatie mist, maar zou geen probleem moeten veroorzaken als er lucht kan circuleren.

Hoe zit Het Met De Waterbak?

De vlotterschakelaar die aangeeft dat het waterreservoir vol is, bevindt zich aan de onderkant van de machine. De schakelaar activeert het licht wanneer de tank vol is en is overgelopen naar het onderste compartiment, dat ook vol is. Zorg ervoor dat u het waterreservoir na elke cyclus leeg gemaakt om onderbreking van de cyclus te voorkomen.

De Meter Die Aangeeft Hoe Nat De Kleding Nog Is

Veel conventionele of oudere drogers hebben geen sensor omdat ze op een tijdsinstelling werken. Het resultaat was extreem droge kleding, maar de hoge hitte kon ook krimpen en structurele veranderingen in de kleding veroorzaken en het moeilijk maken om te strijken terwijl het moderne detectieprogramma is ontworpen om uw kleding te beschermen.

Dit gevoelige sensor circuit meet de weerstand over twee detectie staven in de voorste trommelsteun. De weerstandswaarde van de kleding is afhankelijk van de relatieve vochtigheid (vochtigheid). Aan het begin van de droogcyclus zal de relatieve vochtigheid hoog zijn en daarom zal de weerstand laag zijn. Naarmate de kleding droogt, neemt de weerstand toe.

Afhankelijk van wat u met uw kleding wilt doen nadat de droger is gestopt, kunt u de vochtigheidsgraad in uw lading kiezen. Dus als je achteraf een deel van de kleding gaat strijken, kun je ervoor kiezen om een ​​luchtvochtigheid van 8-12% achter te laten om energie te besparen en gemakkelijker te drukken. Kies voor 0-2% luchtvochtigheid voor gebruiksklaar of als je ze meteen wilt opbergen.