Een oude koelkast, een wasdroger die nog steeds werkt, maar die dateert uit de vorige eeuw, al uw elektronische gadgets die dagelijks moeten worden geactiveerd. Je hebt een idee van hoeveel je elke maand gebruikt en wat het je kost, weet je welke apparaten verantwoordelijk zijn? Dankzij een energiemeter kun je deze snel en gemakkelijk controleren. Je kunt ook beginnen met energieleveranciers vergelijken om kosten te besparen, vaak is dat de makkelijkste manier. Maar goed, we willen natuurlijk eerst kijken naar de keukenapparatauur omdat deze het meeste stroom gebruiken.

Het zal energiezuinig zijn. Fossiele brandstoffen raken op. Gelukkig zijn er steeds meer alternatieve energiebronnen , maar het is niettemin belangrijk dat we allemaal in de richting van “ecoconsumptie” gaan. Als u uw energie intelligent beheert, bespaart u geld en neemt u deel aan duurzame geschiedenis. Je doodt twee vliegen in één klap.

Meten Is Zeker Weten

Gissing is missen en meten is zorgen. Raden is wat we allemaal kunnen doen, maar meten is wat de energiemeter doet. Het geeft nauwkeurig het verbruik van elk apparaat aan. Deze resultaten kunnen worden vergeleken met de resultaten van een energie-efficiënt model. Is het tijd om een ​​nieuwe koelkast of een nieuwe vriezer te kopen? En hoe zit het met de oude elektrische kookplaat? Natuurlijk moet je investeren om een AAA-apparaat te kopen , maar na een paar jaar maak je de investering winstgevend … en dit is alleen maar winst.

Begin Met Meten

Hoe te beginnen? Allereerst moet u een energiemeter kopen . Je vindt ze vanaf 15 euro. Sommige werken via een applicatie op uw smartphone . Deze meters bieden u een overzicht van uw energieverliezen voor elk elektronisch of elektrisch apparaat (huishouden). Als u ook het elektriciteitsverbruik van apparaten met een vermogen van minder dan zeven watt wilt testen, moet u goed worden geïnformeerd over de verschillende energiemeters die u kunt gebruiken.

Meer En Meer Heet

We gingen aan het werk met onze energiemeter. Warmte producerende apparaten zijn zeker de meest energie-intensieve , maar uw smartphone, tablet of laptop verbruikt ook veel energie. We moeten ook rekening houden met de duur van het verbruik. Omdat het logisch is dat uw koelkast die altijd moet worden gevoed, veel meer elektriciteit verbruikt dan een blender die u van tijd tot tijd gebruikt. Dus, om te beginnen met zoeken, begin met de grote energiegebruikers.

De grote Energiehonger

De grote energieverbruikers zijn de apparaten die dag en nacht werken, zoals de koelkast en de vriezer. Het is daarom belangrijk dat u ze een hele dag (24 uur) meet. Voor uw tv, uw computer en uw laptops die vaak zijn aangesloten, zou het beter zijn als u ze ook een hele dag zou meten. Omdat zelfs als uw laptop niet is ingeschakeld, deze nog steeds energie verbruikt.